zetynara

~~~~~~~love is in the air~~~~~~

Followers, Thanks.... guys....

Nuffnang

Friday, November 1, 2013

Media oh media...

Assalammualaikum..

Merujuk pada entry kita pada hari ini...(wah mcm surat rasmi gitu hakhakhak..!!!) sekarang ini terlalu banyak media masa yang mengeluarkan statement tentang artis yg agak peribadi... kadang-kadang annoying.. can u imagine hampir 90% kisah kehidupan artis ditayangkan @ diwar-warkan kepada umum... boleh kita bayangkan tak bagaimana perasaan artis itu sendiri.. kadang-kadang disebabkan perbalahan kecik didalam keluarga pun menjadi besar ini disebabkan dari anasir-anasir luar yang menokok tambah cerita..

contoh seperti seorang artis yang baru berkahwin, memaki hamun suami.. Ya Allah biar lantak ler kat dia nak maki ke nak bertekak ke.. yang korang menyibuk hal rumahtangga orang tu nak buat pa (hehe yang post ini pun apa kurangnya.. baca juga.. tapi sebab terpaksa.. kat fb kuar banyak bebeno pasal artikel ini.. naik geram pun ada)
" u buat apa kat situ? masuk dalam keretalah" (cuba baca dengan nada yang lembut)

maksud sebenar yang tersirat" u buat apa kat situ? masuk dalam keretalah" ialah "u jangan dok kat situ banyak nyamuk.. meh masuk kereta sian kat u" anggap ler positive sikit.. takkan ler kat depan orang ramai dia nak cakap macam orang dalam kelambu "sayang meh masuk kereta meh!!" mau muntah belahak orang dengar hahahaa.!!! (eleh macam ler tak pernah marah pasangan sendiri.)

Ini satu lagi "Punca rumahtangga sipolan dan sipolan goyah" ianya disebabkan satu insiden yang menimbulkan perasaan cemburu sekaligus mencetuskan pergaduhan diantara meraka..(ayat ini dicopy di Ping.busuk.org.. haha detail la pulak..) bagi zety lantak la itu hal rumahtangga dia kan pandai dia lah nak settle yang korang pergi gatal keluarkan statement sendiri itu kenapa... nak naikkan rating reader ke.. Ya Allah hentikan ler dr pos (hari-hari kuar kat fb.. adoila....!!!!) tapi apa-apa pun bagus dan syabas zety ucapkan pada artis tu pandai dia jawab kat media..hehehe..!!! 


alamak ada nama pulak hahaha...!!!

Lagi satu war-warkan perkahwinan... alahai ko nak kahwin cakap jelah direct contoh "02 november 2013 bersamaan hari deepavali @ dewali ingin melangsungkan perkahwinan di hadapan highway MRR2" kan senang.. tak ada lah orang nak buat assumption sendiri.. ini tak sikit-sikit nak rahsiakan.. "hello auntie.. u bukan muda lagi pun.. cakap jer betul-betul bila dan dimana.. tak adalah fans u tu meroyan..." (omg siap buat pre-wedding kat London uouls.. kepocikan iouls.. ) almost everyday ada cerita pasal cik kiah ni.. adoilah..
gambar hiasan

Si sopiah jiran kak tun anak cik ct adiknya seman kahwin tak pulak di war-warkan dalam fb.. tak pun si aimi anak pak long bubit adik kepada cik moon jiran dengan fatimah lenggok bergaduh dengan bininya siah anak kepada senin abg kepada jidin.. gaduh berebutkan anak kucing..(siap highlight engko.. ada limah anakjambit keluarga sitam tu kisah hahaha..!!!) kenapa korang tak letak cerita hot macam tu dalam media masa tak pun dalam fb.. tak ada lah berangkai-rangkai cerita kami nak baca... dah macam episod drama pulak lepas ini.. itu..lepas tu sinun pastu tak cukup sinin.. pening zety dok membacanya...!!!! member-member fb pulak kebanyakkannya memang prihatin tentang cerita-cerita meletop macam tu... memang hari-hari mata zety ini makan dosa dok baca fitnah.. tak cukup dengan dosa yang ada ditambahkan lagi perisa baru adoi ler... 


cantik tak kak ton...!!!

okey sekian (ending????!!! apakah.??? hahaha...) 

P/s:- Dah tahu menyampah yang gi baca nak buat apakan hehehehe..!!!! 









1 comment:

hazlina azmi said...

hai dear..nice blog...jemput ke blog saya dan be my follower ye..;)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/