zetynara

~~~~~~~love is in the air~~~~~~

Followers, Thanks.... guys....

Nuffnang

Wednesday, February 27, 2013

WORDLESS WEDNESDAY

Assalammualaikum..

Morning semua.. hehehe!!! 3-4 Bulan nie zety asyik bercerita tentang PURE MARINE COLLAGEN jer kan... mesti ada yang nak termuntah.. "asyik-asyik PMC tak ada benda lain ke budak ni.." (ini lah ayat yang terngiang-ngiang kat kepala korang kan... ) tapi ada i kisah heheheh..!!!

Ini ada beberapa story yang i nak kongsikan, baru-baru ini ada 1 hamba Allah ini, dok promote dia punya produk..

Benggong : "kalau akak beli tut..E**** ini, untung tau sebab saya dah 3bulan guna produk ini dan tengok hasilnya (dia pun tunjuk la picture atm bank dia..).. kita kak kena lah banyak berusaha.. panggil orang beli produk kita.. kalau dia tak nak beli tak apa, mungkin kawan dia nak.. mana tahu kawan dia bagitahu kawan-kawan yang lain ker.. tengok untung tak.." wak dia,

credit to google
Si Chantek : tanya ini MLM tu ker...

Benggong : "eh bukan MLM ni akak carikan orang untuk orang atasan.. makin banyak akak cari makin kaya orang atas..pastu produk tak ada, kita jual produk kak.. senang jer dia sama macam M*** ***, B********, tu semua bukan MLM akak cari ramai yang beli akak untung saya langsung tak dapat apa-apa.. pastu akak bayangkan orang yang beli ngan akak tu jual pulak kat member dia, akak pun untung juga, dapat 10% dari barang yang dijual..(sambil tunjuk pic duit, akak tahu itu  duit kwsp ko, ko keluarkan konon-kononnya duit dapat untung..sakit pulak hati kita..)

credit to google

Si Chantek : macam ini la dik, akak dah cukup kaya, setakat duit yang adik tunjuk tu akak tak hairan la... duit akak hah!!!! siap letak dalam bakul.. tu kat bilik akak tu bukan main banyak sampai tak tahu nak tido kat mana.. duit jer merata..!!!!! kalau buka pintu tandas yang kuar duit dulu tau...hahahaha kaya kan...!!!! (riak,takbur... tp bila tengok atm..sedey... tp alhamdulillah rezeki cukup untuk menampung hidup nie... hehehe!!)

credit to google

Budak tu benggang terus senyap... hahaha!!!! siap cakap "bodoh ar akak ini.."vah..vah...vah. suka-suka jer nak bodoh-bodoh kan orang..hampeh ayam betul... tapi apa-apa pun puas hati si chantek..(wah gitu) 

Kalau betul pun nak kaya.. nak senang ker.. cubalah berusaha lebih, perlu ke sampai nak join MLM semua tu..bagi zety Alhamdulillah Allah bagi rezeki lebih pada zety dengan cara menjual SEAWEED... 
Rasulullah sendiri pernah bersabda  "9 daripada 10 sumber rezeki ada dalam perniagaan", 
"Sesungguhnya mencari rezeki yang halal itu banyak caranya, antaranya ialah dengan berniaga. Agama Islam amat menggalakkan umatnya berniaga kerana ia merupakan sumber rezeki yang paling afdal diusahakan. Inilah juga pekerjaan yang dilakukan oleh Baginda Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam dan kebanyakkan para sahabat. Danketahuilah bahawa peniaga yang melaksanakan urusan perniagaannya dengan cara yang baik dan jujur akan mendapat ganjaran yang amat besar dari Allah Subhanahu Wata'ala"

P/s: Pure Marine callagen masih ada lagi murag-murah.. kalau berminat habaq mai na....PMC 0196688269 zety (promote lg hehehe..)




6 comments:

Farah Waheda Wahid said...

memang x suka kalau orang duk post entry atau gambar kat FB tunjuk duit kepul2 ni... huh... kena rompak baru tau... tu pun bley sebabkan riak gak tu...

zety nara said...

tu ar... pastu diorang ni suka dok paksa-paksa kita.. yang best tu, kat fb gi post pic duit.. dah semua ingt kita MLM juga,...

Sufinah Yussof (SY) said...

bukan senang untuk senang.tapi, bukan susah untuk susah. jadi kene la berusaha. dalam fb berlambak orang post gambar duit berkepuk2. siap tag kite. nak kite join die la maksud nya. tapi kene hati2 juga dengan perasaan riak tu. kene rompak padan muka.

Anonymous said...

cop nak tanye sket..yg benggong tu memang bengong la kan(x dinafikan) tp si cantek tu bleh tau name sbnr???nk kenal bleh??hahahahaha

Anonymous said...

si cantek(bkn name sbnr) ni sape ek...hehehehe

zety nara said...

Si chantek tu nama dia senah.. tu nama mlm.. nama siang seman.. hahaha..