zetynara

~~~~~~~love is in the air~~~~~~

Followers, Thanks.... guys....

Nuffnang

Thursday, March 1, 2012

Stress..!!!! i hate numbers... !!!!

Assalamualaikum...

I Stresssssssssssss......!!!! (Wah u entry i...!!) awal2 pagi bos dh tanye... calculation Lightning 2 mcm ne... serious i mmg x berape nak paham sgt.... kenapa i x dpt R1 less than RT.. lalala...!!! nape??? uouls x faham erk... ok2 x pe i explain kan kat uouls ok...

Dia mcm nie... before u nak buat submission u have/must buat calculation before mereka lightning protection untuk sesuatu building..(baru lagi nie... before this i x pernah pun buat..) calculation ini u boleh refer dekat Standard Malaysia MS IEC  62305 - Protection Against Lightning bagi rekabentuk, pemasangan dan penyelengaraan sistem perlindungan kilat di bangunan-bangunan. ianya selaras dengan peruntukan dibawah seksyen 47 "Akta Bekalan Elektrik 1990 (Akta 447)" (hahaha...!!!! u paham... !!!!!)

strike begini boleh menyebabkan kerosakan kepada bangunan jika tiada lightning protection...
ini lah yg akan terjadi jika tiada protection...
dan juga kematian..

so sehubungan dengan itu.. Bos i pun dengan berkobar2 nyer menyuruh i study this standard and try buat calculation(oh i hate numbers) untuk dapatkan jawapan yg i highlight.. faham x..  senang cerita agar tidak berlakunye strike yg boleh menyebabkan kerosakan pada bangunan and kematian.. faham x..

Argh.!!!.. what da.. awatnye i nak kene explain kat uouls.. (fenink2... ) cari sendiri ler.. (fenink...!!!wawawa..!!!)dh mcm org gile dah... hehehe!!!!!

minah poyo... yg terpaksa study..

siap lukis building lagi.. supaya i faham.. hehehe

nak menghilang kan stress... tangan i nie gatai ler melayan bbm tah dari sape tah.. dah ler tibe2 mintak kenal kan diri...apa die ingt nie ym ker..hahaha!!! main kenal2 diri... pastu yg best tu siap tnaye umo lg budak nie... hehehe!!! i mmg kurang paham bab2 nie.. hehehe!!! rope2 nyer nak ajak couple.. hasyim betul..!!!!

terlalu committed kat kerja... (wakakaka!!! committed sgt..)
die kate i cun...( u mampu...)

Bile die ckp yg die x kisah klu i tua pun...what da.....i jd mls nak layan le, i terus ckp i'm driving n sambung2 nnty jer ar.. hehehe!!! jahat x.. hangguk die... banyak die punye couple... mintak kaki betul budak nie... tah mane tah die dpt no bbm i... hampes......!!! yg i pun gatai dok layan bbm die nape.. wakakakaka!!!!!...dh ler tgh stress.. bertambah2 ler stress i... Mencik...mencik!!!!!!



P/s:- Kepada girls/ makcik2/nenek2... Sila ler sedo2 diri klu dah tua buat cara tua.. yg mude x yah ler nak 
gatai2 ngorat org tua... sekian terima kasih...




4 comments:

Monalisa Chantek said...

jom main masak2

fairy.,. fairy said...

masak2... ak tgk stress ko ajak main masak2.. ayo..hai

Monalisa Chantek said...

sbb nk bg ko relax la aku ajak men masak2

fairy.,. fairy said...

lagi aku stress....bukn ko yg masak nnty... aku gak yg kene masak...