zetynara

~~~~~~~love is in the air~~~~~~

Followers, Thanks.... guys....

Nuffnang

Saturday, July 16, 2011

Pak Cik saad....!!!!!

Assalamualaikum....

Hari sabtu lepas mak/umi/ibu/mummy iouls buat makan2..!!! (utk meraikan pencen my mum.... LOL MUM. entah sejak bile tah panggil mum pulak!!!).
Dari pagi weouls 3 beradik yang perempuan tolong ma masak...!! mcm2 makanan ade... pagi2 ma masak roti jala n goreng pisang... yummy..!!!!! yummy...!!! (tembolok besau makan x ingt.hahaha!!)

Tengahari menu lagi dahsyat, kaw punyo... menu nyer sup tulang, daging bako, udang bako, cili kicap, rojak sayo mcm2 lagi n the most important air carrot o ( my younger sis yang buat.. thanks sedap2..!!!)
                                                   sup tulang... yummy......

Lepas makan2... weouls pun dok lepak2 ngan family depan tv, sambil cite kisah2 silam.. ( hah ko mcm dh tua sangat sampai de kisah silam... hahahaha...!!!!) ada satu cite yang buat weouls sampai sekarang teringat... "cik saad"....

Mase kecik2 weouls dijaga oleh arwah mak @ lebih dikenali makcik esah.... nak dijadikan cite.. adik iouls ni sangat takut dgn seorg pakcik ni... `cik saad'.... cik saad ni askar pencen.. (garang orgnnye.. klu die bercakap satu taman dngar.... heheheh...!!!)

                                                               gambar hiasan.... cute kan...

mase weouls tgh main2 basikal depan umah mak.... cik saad mai... naik moto kapcai die 2... adik iouls lagi jauh dah nmpak die... dengan muke cuak die cakap "ha...... x nak... x nak.!!!!!" iouls tgh bawak basikal tua (bersilang kaki naik basikal almaklum ler... org nyer rendah basikal besau... hehhehe..!!!!) " hah minah (bukan nama sebenar) per lagi nyorok belakang aku cepat".... adik aper lagi cepat2 nyorok...yang si adik ni makin lame makin mengundur... mengundur... dan mengundur... iouls ikut... sebb adik tarik2 baju....



sampai jer pakcik saad kat basikal iouls... iouls terus naik basikal n lupe pasal adik ni.....( terejal punyer pasal...).. "eh t**** mane adik ko... tadi aku nmpk...".. aku pun trun dari basikal tengok kat belakang ak.. "aiks tadi ade...." (sambil muke kerut2... gi kat longkang besau depan umah..) " mak, minah.. ko buat pe kat dalam longkang 2... hahahahaha.!!!! ( pecah perut iouls gelak) yang adik 2 dok nangis dalam logkang tapi x bunyi suara...

                                                         eh adik ak tumpang pakcik saad......

"t**** ko gi angkat adik ko 2...." cik saad... ( sambil jerit2 kat iouls... bukan salah iouls kan...kan... salah die... hehehe..!!!!) " angah aku x nak... aku x nak.....!!!!!"(adik iouls memekik2 x nak naik sebb de cik saad... hahahaha...) iouls pun turun masuk dalam longkang.... longkang sikit punyer besau....punye susah nak pujuk... akhirnye lepas pakcik saad x de baru die ok....terkekek kekek weouls gelak bile ingt balik peristiwa HITAM itu..hahhahah...


bile teringat balik pakcik saad tu bukan la garang sangat sebenarnye, tapi, disebabkan misai die tu, ramai jugak la yang takut kat die..hahhahah....kalau ternampak je rumah pakcik saad tu, nak je cakap kat die, "pakcik, ni lah adik sy yg masuk longkang sebab takut dgn pakcik dulu"...hahahaha...apa daa... muke sikit punye confident, tp masuk longkang..hahhaha



 itu lah antara kisah kelakar, bila kami inagt balik kisah kecik-kecik dolu2..hehe..ok lah uols, sampai sini dulu ye..ioulls nak pergi jogging..heheh...diet still go on ye..hehehe

8 comments:

MOnalisa cantik said...

terbak la...adik tu comel..

fairy.,. fairy said...

terbaik ape.... penakut sensangat....tp mmg cipta sejarah ler adik 2 takut punye pasal jatuh longkang pun x berbunyi.. nangis senyap2... hahhahhaa....

Monalisa said...

hahahaha.....ye ke? npe adik tu cam x penah ingt je scene tu sume...hahah

Anonymous said...

mengarut comel ape....
iouls lupe plk letak pic adik iouls hahaha..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

hahaha rasa2 cam tau je sapa adik iouls tu... :P

fairy.. fairy said...

hahaha... yul org tau lah... ops..!!ops... alamak.....hahaha terlebih sudah

Anonymous said...

haha..sengal..terang2 ko panggil aku..cesss...

Fairy...fairy... said...

hahahaa..... iouls ter ler... bukn sengaje... nnty iouls belanje air kopi ais kat umah k....