zetynara

~~~~~~~love is in the air~~~~~~

Followers, Thanks.... guys....

Nuffnang

Wednesday, April 18, 2012

My Smartphone...

Assalammualaikum..

Alhamdulillah.. weekend lepas i dpt handset yg i idam2kan... hehehe!!!! Thanks to PC FAIR 


pilihanku Samsung Galaxy SII white colour.. hehehe!! suci gitu.. 

Punyer ler payah nak pilih.. nasib baik ade akak n adik membantu hehehe!!! (takut kene tipu..) berjam2 dok cari..hehehhe.. akhirnye jumpe jg booth samsung .. godek punyer godek... dpt gak... siap nervous gitu.. 

Nak dijadikan cerita... lepas dpt hp pung..pang..pung.. pang..!!! gedebak..gedebuk bayo.. per semua.. kiteorg pun dengan senang hatinyer membuat keputusan untuk berangkat balik.. (senangnyer dalam hati...!!! )

Mase tu dh pukul 6.00.. mase otw balik tu cari tempat nak solat asar.. sebb takut x sempat.. so berhentilah kat Shell Jalan Ampang.. 

I sempat pergi beli air 100plus utk my sisters... so smpai kat surau.. dieorg dh bersiap2 nak solat... i dengan lajunyer pergi ler ambil wudhuk.. hehehe...!!! konon2 nak clearkn hidung hehehe.. "hembus hingus.." hehehe!!!

ade rase lain macam je... tengok kat tisu.. alamak darah....!!! (mengelabah..) gi ler kat my sis n ckp kat dieorng yg hidung i berdarah.. dgn baiknyer dieorg balas.. "aik beli hp sampai berdarah hidung.. hahahaha!!!!!" (kuang asam punye along...!!!!) "itu baru hp klu beli rumah agaknyer mata.. telinga semua berdarah kot hahaha!!!!(kuang asam punyer adik..) i rase sebb terlalu penat sgt ataupun panas.. tu yg sampai hidung berdarah tu.. xkn ler pasal beli hp hidung nak berdarah kn hehehe!!! mengarut jer...

Disebabkan kejadian hidung berdarah tu.. family jadikan bahan kejadian tu sebagai lawak sampai ke sekarang..!!! "berdarah hidung menahan malu.. hehehe!!! agaknyer dieorg akan bahan sampai ke raya 2thn lagi kot.. ala i tersilap ckp UNEQUAL jd UNIEQUAL pun dieorg boleh dok bahan bertahun2..!!! nie kan hidung berdarah.. tadah jer ler hahaha...!!!! 


P/s: Kepada student2 sila2 lah jangan nak membazir duit PTPN @BIB(BIASISWA IBUBAPA..) beli bende mengarut2... mase i tgh dok beli hp tu.. ade ler 2 org budak kolej rasenyer.. beli hp yg sama ngan i..bygkn mane ler bebudak tu dpt duit nk beli hp tu... ayat die mase beli tu "eh u dah letak Office and Documents x.. nanty senang nak buat assignment.." what da... u ingt senang nak buat assignment dlm phone... beli ler komputer@laptop.. senang.. i dulu pun gune komputer putih screen besau tu... adoi meranapkan duit mak ayah jer depa nie... hehehe!!!! 

5 comments:

monalisa said...

hahahaha... teringat zaman PTPTN dulu...beli HP nk canggih, skrg merasa la bayo balik..adoi...hahhaha...

fairy.,. fairy said...

mase angah dulu mmg x de ler nak beli2 hp... klu beli pun mase prak kat jb dulu... tu pun hp x sampai 300.. hehehe nokia hehe!!!! skung nie dpt PTPTN jer beli hp.. laptop.. hp klu murah 2..300 x pe gak...nier 1...2ribu.. mak ai... bengkok badan wooo....

-gedek! said...

smart fon untok orang smart je...

haha

Gadis said...

seronoknyer dpt beli hp baru..

fairy.,. fairy said...

Alhamdulillah seronok... hari2 dok mengadap phone.. huhuhu