zetynara

~~~~~~~love is in the air~~~~~~

Followers, Thanks.... guys....

Nuffnang

Tuesday, December 13, 2011

Penat.. letih dan x larat.. nasib baik de pavlova.!!!

Assalammualaikum..

Weekend baru2 nie sgt memenatkan... 

10 December 2011 (Sabtu)

Pagi2 pukul 8.30am.. bangun mcm biase..turun bawah (ke ruang tamu) nampak along dh sampai, dalam hati dok ckp "kompom abg wan dh gi class.."(rambut serabut.!! dgn muke sememeh.. mate x boleh nk buke (mcm kene gam dgn gam uhu..) "eh along bile sampai..hehehe" sambil tersengeh2 salam along n say hai mum hahaha!!! (hai mum 2 kencing jer.. hahaha gelak iblis..)


"mak, pagi nie angah nk service kete tau, pastu nak gi giant.." giant ngn  umah dekat.. hehehe...."mak nk ikut ler.. mak nak cari ayam kak kedai melayu tu.. (dulu name kedai tu azlee oleh kerana kedai tu dh bankrap tukar name rockyah kot.. ahahaha) ayam die murah RM4.80 sekilo.." "ha klu cam tu baik gi beli ayam dulu..x pun kite gi gaint beli brg ayul, pastu gi beli ayam n baru ak service kete, ok x along"(idea ak yg bernas) "ok gak aku pun ingt nk gi gaint gak..." kiteorg pun bersiap nk gi ker gaint, sampai kat giant gedebak.. gedebuk... beli tu beli nie.. semua.. tgk jam dh kul 12lbh.. 

"Dh mak de pe2 nk beli lg ker.." mak ringkas "x de, mak dh penat ler.. nty singgah kedai melayu beli ayam k."
"ok".. singgah kedai beli ayam "hari nie lain lak harge ngah, hari nie RM5.40.." along dok beli gak.. hehehe.. sampai kat umah gedebak..gedebuk.. kemas barang. terus keluar gi service "ayul nk service kat ner nie..." "kat jalan ipoh de jom gi.." i punyer ler x nk gi jalan ipoh sanggup tuh pusing2 kat Taman perindustrian Batu Caves... pusing punyer pusing.. call Kak amy tanyer kat ner die hantar service... "akak hantar kat segambut.. zety gi ler sana"

On da way nak kesana "ayul ko cer cari kat dlm yahoo mane service centre proton.." ayul pun cari gedebak..gedebukk.."ngah nie kat jalan ipoh de... damansara ade..pj pun ade..." "cube ko call yg kat jalan ipoh tu.." ayul pun dok call per semua... "aku rase kan kat jalan ipoh tu ngah tempat die besar terpampang Proton Service.(CKL Auto Centre Sdn Bhd.)" cari2 jumpe... dok service per semua pap bill mai " semuanye RM220.50..."Dalam hati "mak ai mahalnyer"  tp bayo gak.. hehe

gambar hiasan..

Dalam perjalanan balik.."mahalnyer, tu baru minor, klu major bengkok mak ton..hahaha!!!" sampai je rumah i terus bersiap2 bahan buat Pavlova cake.. hahaha...!!!

pavlova hot from oven..

tgh2 dok bako cake, abg wan (abg ipo i..) sampai.. along and ayul dok kemas2 nk makan.. "nnty lah makan.. abg dh makan tadi" abg wan bersuara hehehe (dalam hati die "Ya Allah kebulur nyer perut ak nie...hahahah!!") x lame lepas tu cake pun siap.. i sejukkan cake 15 minit .. lepas tu i letak topping, deco2 sikit i letak kat meja makan "abg wan x makan cake kan..selamat la kite mcm tuh ayul, long kite jer makan.hehe.." (nada bergurau) "eh abg wan makan ler.."


sedap weh... hehehe

"sedap.. manis..." semua dok kate sedap.. first time bake.. jadi, Alhamdulillah... hehehe.. petang tu penat lelah i semua terbalas disebabkan cake pavlova tu jadi hehehe..!!!

P/s : Guys uouls tahu x mane2 Proton service yg murah... jom ler kongsi same2..hehehe..





6 comments:

Amirah Anisan said...

wow.. menyelerakan pavlowa tu.. yummy...

Amirah Anisan said...
This comment has been removed by the author.
ButikGladdz said...

Its look so tasty~~ Yummy~& Kawaii~~~

Abang Jonni said...

fuiyyyooooo...
nampak sedap.....

Juan said...

Sekali tengok pun dah tahu sedap. Lapar..

fairy.,. fairy said...

@Amirah Anisan.. kiteorg sendiri makan x cukup.. topping die mmg sedap...
@ButikGladdz.. Yup yummy
@Abang Jonni... hehe
@Juan.. sgt sedap u try ler buat... hehehe..