zetynara

~~~~~~~love is in the air~~~~~~

Followers, Thanks.... guys....

Nuffnang

Saturday, June 11, 2011

Mak Andam Terlampau.!!!!!!...

Assalamualaikum...


Hai...!!! i-ouls baru disini... first time buat blog.!!..(letak tangan atas bahu mata pandang atas).. 
i-ouls ada satu story tentang mak andam terlampau (mek le 2..hehe)

Baru2 ni (dlm 2 minggu lepas) cousin i tunang... i pun di jemput menjadi mak andam.!!! (malu mak).. wah kau dari engineer jadi mak andam!!! class ko maria...hahaha.!!!
Dah banyak ler muke2 cousin n adik2 iouls sendiri yang iouls terokai,  mcm2 jenis muke...

Tibelah HARI yang ditunggu2... i dengan berlagaknye bawa ler tool2 yg diperlukan...(mcm nak bertukang pulak), dengan tak makan sarapan, x minum,dengan perut yg berkerongcong bunyi lagu wali cari jodoh we`ouls.. we`ouls meneruskan journey we`ouls dengan mcm2 activity (makeup)...

Baru nak mulekan journey.. akak pengantin masuk bilik dok tengok (dlm hati rase mcm nak meraung dah semak jer!!!!).. x lame 2 die tumpang makeup (iouls ok lagi, iouls siap bagi pinjam tools 2)... 
akak pengantin

sambil die makeup die pun ckp  " ak x kacau ko ek... kitekan dah training mlm tadi...!!!!! ( well die ingat iouls ni benggong sgt)..

Tak lama lepas 2 mak die pulak masuk dari bilik air....!!! (bilik pengantin kongsi dgn bilik seblh) dengan sengih sampai telinga, die pon bersuara kpd we`ouls "jgn pekat2 erk ni baru tunang"!!!!!!!!! ( dlm hati rase mcm nak belari jer bnyk sgt yg menyibuk..) 4mnt lps 2 yg ayah nyer pulak masok... mase ni iouls dh benggang dh ade jer yg mengacau... tanpe usul periksa iouls sound direct punye.. "HAH NI ASAL PLK NI NAK COMPLAINT GAK KER... JGN RISAU MAKEUP COMPOM X TEBAL..!!! SEMALAM DAH TRAINING....ADOI!!!" uncle misai pun cakap..."dh kenape dgn ko ni jati (name glamour..nama sebenar zetyfairy hahahahaha)".
 mak n ayah pengantin... pewwwitttt...!!!!

Settle semua iouls n pengantin pun nk gi makan.. lapo sgt la katekan (rase dh mcm pinggang bertemu pinggang dh ni).. smpai kat dapur cari ler mknan... pergh!!!!! tak boleh belah.... sarapan dh habis... weouls makn ape yg ade jer la...

hijau mata hitamku...
sampai time yg ditunggu2... pihak lelaki mai dgn rombongan.... iouls mmg dh x blh dok diam dah lapo bebangat ler katekan 
(mate dari warne itam jadi hijau..) tak lame 2 settle la semua, time mkn pon tibe (time yg ditunggu2).. iouls ok lagi (Cover mak cover). 

Pihak lelaki angkat jer kaki iouls terus berlari gi ke kemah kat luar!!! dh tak ingat apa dh melainkan mkn.... iouls sempat panggil ayah and b0nda!!! satu family mkn meja sama.. cameraman a.k.a akak n abg ipo iouls pun join skaki...
makan...makan...makan..... baru teringat pengantin sorg2...
 
makan x hingat punye
Tak lame 2 pengantin keluar mkn kat meja seblh... "woi agak2 ler mak andam, kebulur sgt ker, tinggalkan ak sorg2!!!! x agak2 mak andam terlampau ni..."

nilah iouls..!!!! jgn  jelous uouls hihihihi!!!!!....


 
and here comes the bride..(bkn gmbr sebeno-benonye)

4 comments:

Monalisa said...

kelaka giler siot!!! gmbr akak pengantin xleh blah skali..hahhaha...rase cm nk mintak nombo pon je..hahahah

Brad Pitt.. said...

hahaha...cantik betul mak bapak pengantin....hahha..sebijik betul mcm kazen aku (will & kate) hahahha

fairy.,. fairy said...

monalisa: nk no erk... blh2 cari kat yellow pages name monalisa mesty ade punye...!!!!

brad pitt: la yer ker kirim salam kat will & kate ckp iouls pinjam gambo erk... muah2!!!

Irzan Samaden said...

Salam..
Saya ada membekalkan kain jubah berbatu untuk dibuat jubah atau baju kurung..

Harga dibawah harga pasaran dan pembelian pada 10 pasang keatas akan mendapat harga yang istimewa..

Sesuai untuk surirumah atau sesiapa yang ingin memulakan bisnes online..

layari
http://www.facebook.com/QistCollections
atau
http://qistcollections.blogspot.com/
untuk updated kain2 terbaru dari kami..

hubungi :
Irzan:012-2724949
Naza:012-9752114

email:zanth_nz@yahoo.com
:nzath_babe@yahoo.com.my